Grantovi za žene u biznisu

Bez autora
Mar 29 2012

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) započeće novi program "BAS Srbija, program Žene u biznisu". U okviru ovog programa biće dodeljeni grantovi za konsultantske usluge za mikro, mala i srednja preduzeća koje vode žene. BAS je program EBRD se finansira donatorskim sredstvima. Finansiraju ga Luksemburg, kineski Tajvan i EBRD.Cilj programa je da podstakne razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Fokus projekta je da podrži žene u biznisu, kao ključni mehanizam promocije održivog razvoja i da ukaže na rodnu ravnopravnost.

Grantovi za žene u biznisuEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) započeće novi program "BAS Srbija, program Žene u biznisu".

U okviru ovog programa biće dodeljeni grantovi za konsultantske usluge za mikro, mala i srednja preduzeća koje vode žene.

BAS je program EBRD se finansira donatorskim sredstvima. Finansiraju ga Luksemburg, kineski Tajvan i EBRD.

Cilj programa je da podstakne razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Fokus projekta je da podrži žene u biznisu, kao ključni mehanizam promocije održivog razvoja i da ukaže na rodnu ravnopravnost.

Iz EBRD-a je saopšteno da su grantovi namenjeni preduzećima gde su žene menadžeri ili većinski vlasnici, kao i ženama koje imaju održive poslovne ideje ili su skoro osnovale preduzeće.

Ova finansijska pomoć kreće se od 25 do 90 posto ukupne neto cene projekta, od maksimalnih 10.000 evra.

Tokom perioda od dve godine, u okviru ovog programa biće preduzete aktivnosti usmerene na žene u biznisu, trening "Započni sopstveni posao", kursevi tehničke obuke, promovisanje prilika za umrežavanje preko uspostavljanja partnerstva sa domaćim zainteresovanim stranama, kao i aktivnosti na poboljšanju vidljivosti i širenja primera uspešnih projekata.

BAS omogućava ovim preduzećima korišćenje širokog spektra konsultantskih usluga, preko vođenja projekta sa angažovanjem domaćih konsultanata, na bazi podele troškova. U okviru BAS-a se objedinjuje direktna pomoć na nivou kompanije sa sistemskim aktivnostima za razvoj tržišta i intervencijama na podizanju kapaciteta, kao što su treninzi za lokalna preduzeća i konsultantske kuće, kao i širenje najboljih primera dobre prakse tržišne ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik